De keuzewijzer is begin november weer geactualiseerd en er zijn een aantal nieuwe educatiematerialen toegevoegd! Met de keuzewijzer brengen we al het educatieaanbod op het gebied van (zwerf)afval in beeld, zodat het voor scholen gemakkelijk is om een keuze te maken als ze met afvaleducatie aan de slag gaan.

Ga naar de keuzewijzer

De volgende onderdelen zijn toegevoegd aan het complete overzicht van onderwijsaanbod (zwerf)afval:

• Let's do it (blz. 6 en 7)
    Let’s Do it Kids maakt jeugd van 4 tot 12 jaar bewust van de noodzaak van schone steden, dorpen en zeeën (wereldoriëntatie) waar we samen aan moeten werken (burgerschap). Dat doen ze middels het in één dag aanbieden van een belevenisprogramma voor alle groepen. Let's do it is op meerdere plaatsen en via meerdere kanalen te boeken.

• Leskist: Afval, zoek het uit! (blz. 25)
    Speciaal voor de middenbouw van het basisonderwijs is er een leskist ontwikkeld die leerlingen inzicht biedt in verschillende soorten afval en verantwoordelijkheid door te beginnen met een 'achtergelaten afvalzak'. Wat zit erin? Wie is er voor verantwoordelijk? Kunnen we het recyclen? Deze vragen en meer worden met leerlingen behandeld en onderzocht. Deze leskist is bij verschillende lokale NME centra te bestellen.

• Mogelijkheden bij de Recycle Valley (blz. 6 en 11)
    Recycle Valley is een zelfstandig bedrijfje wat gastlessen en excursies op maat maakt. Ze bieden diverse mogelijkheden voor gastlessen (blz. 6 en 9), opruimacties met en zonder les (blz. 15), lesmateriaal voor het basisonderwijs (blz. 22), een lesprogramma voor de bovenbouw BO (blz. 30) en een themaweek rondom afval voor het VO (blz. 35).

• Leskist: Zwerfafval, weg ermee (blz. 32)
    Speciaal voor de bovenbouw van het basisonderwijs is er een leskist ontwikkeld over zwerfafval. Hoe komt het? Hoe schadelijk is het? Wat kun je er aan doen om het te voorkomen? De leerlingen gaan ook zelf zwerfafval opruimen. Deze leskist is in en om Leusden te bestellen bij NME Centrum de Groene Belevenis.

Deze materialen zijn ook opgenomen in de deeloverzichten van de verschillende categorieën lesmateriaal.

Heb je lesmateriaal gebruikt, was je er enthousiast over of juist niet, is er materiaal wat je graag gebruikt wat je niet terug kan vinden? Laat het ons weten! We zijn altijd bezig om de keuzewijzer te actualiseren. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met tips en ervaringen.