De keuzewijzer is begin juli weer geactualiseerd en er zijn een aantal nieuwe educatiematerialen en excursies toegevoegd! Met de keuzewijzer brengen we al het educatieaanbod op het gebied van (zwerf)afval in beeld, zodat het voor scholen gemakkelijk is om een keuze te maken als ze met afvaleducatie aan de slag gaan.

De volgende onderdelen zijn toegevoegd aan het complete overzicht van onderwijsaanbod (zwerf)afval:

• Afvalvrije scholen in Arnhem (blz. 5)
    Voor tien scholen in Arnhem is er de mogelijkheid om samen met het lokale NME Centrum de uitdaging aan te gaan om een afvalvrije school te worden. De gemeente financiert het afval scheiden en het gescheiden ophalen van afval.

• Plastic Soep lessen voor bovenbouw (blz. 28)
    Speciaal voor de bovenbouw is er een leskist over plastic soep. In vier lessen leren bovenbouw leerlingen met praktische opdrachten alles over de plastic problematiek. De leskist is beschikbaar bij ANMEC in Amsterdam, de Boswerf in Alkmaar, BuitenWijs in omgeving Houten en de Groene Belevenis in Leusden.

• Mogelijkheden bij de Dar (blz. 6 en 11)
    De Dar, afvalbeheerder regio Nijmegen, biedt een excursie en een dode-hoek les aan. Met de excursie ga je samen met de klas naar Dar toe en laten ze zien wat er met je afval gebeurt.

• Mogelijkheden bij Saver (blz. 6 en 7)
    Saver, Saver (het afvalverwerkingsbedrijf van de gemeenten Roosendaal, Woensdrecht, Bergen op Zoom en Halderberg) biedt verschillende materialen aan, bijvoorbeeld de gastles ‘Grondstoffenbus’ en een dode-hoekles. In de Grondstoffenbus leren leerlingen hoe je afval eigenlijk een grondstof is

Heb je lesmateriaal gebruikt, was je er enthousiast over of juist niet, is er materiaal wat je graag gebruikt wat je niet terug kan vinden? Laat het ons weten! We zijn altijd bezig om de keuzewijzer te actualiseren.