De kinderen van de plusklas van de Jan Ligthartschool in gemeente Woudenberg zijn de afgelopen weken bezig geweest met een project over afval.

De kinderen hebben in groepen educatieve spellen over afval gemaakt, variërend van een memory spel over GFT en juist geen GFT, afvalganzenbord tot een radioactiefafvalmonopoly. Ook hebben de kinderen nagedacht over vraagstukken die zij van te voren kregen van kinderburgemeester Rosa van Kelder.

Afvalproject Jan Ligthartschool

Op 4 juni hebben de kinderen de resultaten aan Rosa, de gemeente en ROVA (afvalinzamelaar) gepresenteerd. Het was erg leuk om te zien hoe de kinderen met het onderwerp afval bezig zijn geweest en welke ideeën ze hebben. Rosa: ”Het beste idee vind ik om stickers met plaatjes op je container te plakken, zodat je precies kunt zien wat er wel of niet in mag”. De gemeente en ROVA gaan bekijken welke ideeën ze kunnen gebruiken om de afvalinzameling en de afvalscheiding te verbeteren.

Heb jij zelf een goed idee over hoe je afvalinzameling en afvalscheiding kunt verbeteren? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.